Ретинол: как действа, кога да го използвате, мнения и отговори

Ретинол: как действа, кога да го използвате, мнения и отговори

17 май 2023
  • Сподели:

Ретинолът ускорява ексфолирането на външните слоеве на кожата, като обновява клетките, спира тяхното стареене и те се възпроизвеждат в нови и млади клетки на повърхността. По този начин се изглаждат фините линии и бръчките, изсветляват се пигментните петна, изравнява се текстурата на кожата и се подобрява нейният цялостен вид. Затова Ретинолът влияе върху широк спектър от кожни несъвършенства и е подходящ за всяка кожа след 22-25 годишна възраст, в подходящата доза и режим на употреба. 

Подходящ ли е Ретинолът при акне?

Поради дълбокото клетъчно въздействие на Ретинола, той успява да регулира производството на себум и ексфолирайки горните слоеве на кожата, да отстрани натрупаната мазнина, да подпомогне отпушването на порите и да въздейства върху неравностите и пъпките. Другите активни съставки, които ние използваме като Розово масло и масло от Ветивер действат антибактериално и не позволяват пресушаването на кожата. Включеният Сквалан в нашата формула , подхранва още повече кожата регулирайки действието на Ретинола.

Какво прави Ретинол серията на Buletera различна от останалите, предлагани на пазара?

Нашата серия Ретинол продукти включва бустер за лице Retinol 0.5 и бустер за тяло Retinol 0.1 , създадени от нашите технолози по специална формула в комбинация с натурални съставки. Формите на Ретиноид в нашите продукти са две - ретинол и ретинил палмитат, което го прави ефективен, но не прекалено агресивен към кожата и с възможност да се използва целогодишно. Формулата на бустера за тяло е с по-нисък процент на концентрация от тази за лице. Нашата запазена марка - маслото от Роза дамасцена, подсилва регенериращите свойства, същевременно предпазва кожата от нарушаване на нейния защитен слой, подсилва я в дълбочина. Маслата от Камелия и Жасмин имат много силно омекотяващо действие и се явяват хидратант във формулата съвместно със Сквалана. 

Как да го изполвате?

Употребата на Ретинол в режима за кожата, трябва да започне плавно, но същевременно редовно. Ретинолът НЕ се използва всеки ден и се редува в дните за употреба с някои определени съставки, които ще изброим долу. Бустерите с Ретинол са продукти с подсилено действие, но точно фомулирано ниво на концентрация, за да не навреди на кожата ви. Ето как да ги използвате:

THE FACE RETINOL booster 0.5 Бустер за лице

Виж повече тук

Включете бустера в своя режим за грижа на кожата, първоначално с употреба два до три пъти седмично, за да може кожата ви да привикне. След две седмици може да увеличите употребата му. Нанасяйте малко количество върху почистена и задължително суха кожа, след което поставете хидратиращ крем. При първи стъпки или силно чувствителна кожа, след почистване нанесете лек хидратант, след това бустера и накрая хидратиращ крем, с който да го заключите. Нанасяйте бустера вечер и задължително използвайте слънцезащита на следващия ден. Формулата на бустера позволява той да се използва и през лятото, ако е съпроводена със силен слънцезащитен продукт - минимум 50SPF.

Комбинирайте с:

Бустерът е подходящ да се комбинира с хидратиращ кремхиалуронова киселинаферулова киселинавитамин Ц, слънцезащита. НЕ КОМБИНИРАЙТЕ бустера с: бензоил пероксид, салицилова киселина, алфа/бета-хидрокси киселини. Ако в рутината си използвате някои от следните съставки или силни киселини и ексфолианти, редувайте употребата им с бустера в различни дни или през 1-2 дни, отделно едни от други.

THE BODY RETINOL booster 0.1 Бустер за тяло

Виж повече тук

Включете бустера в своя режим първоначално с употреба два до три пъти седмично, за да може кожата ви да привикне. След две седмици може да увеличите употребата му. Нанасяйте малко количество върху почистена и задължително суха кожа, след което поставете хидратиращ лосион по желание. При първи стъпки или силно чувствителна кожа, смесете обичайното количество хидратиращ лосион с 1/2 или 1 пипета бустер. Нанасяйте бустера само вечер и задължително използвайте слънцезащита на следващия ден. Не се излагайте на слънце или солариум след употреба на бустера. Формулата на бустера позволява той да се използва и през лятото, ако е съпроводена със силен слънцезащитен продукт - минимум 50SPF и отстояние 8-10часа след употреба преди поява на слънце.

Комбинирайте с:

Бустерът е подходящ да се комбинира с хидратиращ кремподхранващи масла и лосиони, хиалуронова киселинаферулова киселинавитамин Ц,п слънцезащита. НЕ КОМБИНИРАЙТЕ бустера с: бензоил пероксид, салицилова киселина, алфа/бета-хидрокси киселини. Ако в рутината си използвате някои от следните съставки или силни киселини и ексфолианти, редувайте употребата им с бустера в различни дни или през 1-2 дни, отделно едни от други.