Розово масло: чудодейната съставка в козметиката за кожа и коса

Розово масло: чудодейната съставка в козметиката за кожа и коса

18 май 2023
  • Сподели:

Употребата на Розово масло като съставка в козметични продукти, има всеобхватно и благоприятно влияние както върху кожата, така и върху косата. Маслото е силен антиоксидант, в него се съдържат витамин С, витамини от групата В, пектин и танини. Има много силно противовъзпалително и антибактериално действие, в миналото е било употребявано за заздравяване на рани (дори и от куршум), поради мощното му регенериращо свойство. Маслото от роза Дамасцена умее да влияе върху кожата на клетъчно ниво и да възобновява нейните клетки. По този начин горните слоеве се изглаждат и придобиват нов и млад, заздравен вид. 

 

Философията на нашия бранд Buletera се основава на вековните традиции свързани с отглеждането на розата и производството маслото. Като дългогодишни преработватели на розово масло, ние успяхме да внесем модерните технологии в козметиката към познанията си от историята на течното злато от роза Дамасцена и така да създадем продукти с неповторими свойства и натурален състав. 

 

Българската маслодайна роза Дамасцена е всепризната по цял свят с най-високото си качество и е лидер сред всички останали страни, в които се добива скъпоценният продукт. Маслото се добива чрез парна дестилация на огромно количество розови цветове, откъснати на ръка в ранните зори на деня. Най-познатата маслодайна роза е Дамасцена, но ние предлагаме и продукция от други два вида - роза Алба и роза Сентифолия. Освен скъпоценното масло, чрез преработването се добива и не по-малко полезната Розова вода. Колекцията ни от три розови води е най-добрият натурален тонер за вашата кожа, даряващ свежест и моментална хидратация веднага след впръскване.  виж тук

 

Ползи върху кожата от Розово масло:

  • заключва хидратацията в кожата
  • тонизира и стяга
  • съдържа трансретиноидна киселина, която действамощно върху бръчките и фините линии
  • антибактериален ефект, който действа активно на акне, има антикомедонно действие
  • подновява клетъчната мембрана
  • изглажда неравностите по кожата

 

Масло за лице с роза Дамасцена

Активната съставка в Регенериращото масло за лице Buletera е именно Розово масло, което го прави незаменима част от рутината за поддържане на съвършена кожа. Подходящо за всеки тип кожа, консистенцията е лека и попива веднага. Особено подходящо при нарушена кожна бариера, дори и на мазната кожа. Препоръчано за зряла и дехидратирана кожа.

 

Освен в продуктите за грижа за кожата, нашите технолози наблюдаваха и изключително благотворно влияние на роза Дамасцена и върху косата. В комбинация с масла от лавандула, жасмин и специален K-OLEO комплекс, терапията ни за коса с Роза виж тук успешно успява да пребори проблемите на скалпа, да го заздрави и косата да придобие нов, здрав и красив вид. Продуктът възстановява изтощената и третирана коса. При нанасяне върху скалпа серумът подобрява функцията на космените фоликули и подпомага по-бързия растеж на косата, възвръща нейната жизненост. Подходящ е за всеки тип коса.

Разгледайте всички наши проукти, със съдържание на чисто българско розово масло:

Масло за лице

Хидратиращ спрей

Ретинол бустер за лице с Розово масло

Ретинол бустер за тяло с Розово масло

Розова вода

Вода от роза Алба

Вода от роза Сентифолия

Масло за коса