Грижата за кожата след летния сезон

Грижата за кожата след летния сезон

11 септември 2023
  • Сподели:

С настъпването на Септември и края на отпускарския сезон е време да отдадем заслужената грижа на своята кожа. Всички забелязваме промените вследствие на прекараните часове под силните слънчеви лъчи, високите температури и солената вода. А какви са най-правилните стъпки за това кожата ви отново да заблести, да я възстановим напълно и подготвим за предстоящите по-студени месеци, може да прочетете в следващите редове.

Първата и изключително важна стъпка към подобрението на кожата след лятото, е именно доброто почистване. Натрупаният тен, мъртви клетки и мръсотия е необходимо да бъдат премахнати с почистване от козметик, който ще ви посъветва и кой е най-добрият начин за това спрямо вашия тип кожа - ръчно, апаратно или чрез различни видове пилинги.

Независимо дали се били на плажа, в планината или в градска среда, кожата през лятото е изложена в пъти повече на силна слънчева светлина в сравнение с по-студените периоди от годината. В старанието си да я предпазим, ние използваме множество продукти, които често водят до влошаване на цялостния й вид, появяват се пъпки или прекомерно омазняване. Същевременно сухият въздух и високи температури значително изсушават кожата, а UV лъчите отслабват защитния й слой и тя се дехидратира.

След основното почистване и освежаване на кожата при специалист, е подходящо да направим курс за възстановяване на кожата с продукти у дома. Това означава да възстановим баланса на pH на кожата, да подсилим нейната защитна бариера и да работим върху дълбоката хидратация. Това се отнася както за кожата на лицето ни, така и за кожата по тялото, която също е била засегната през лятото. 

Една от най-сигурните и доказани съставки в козметиката за силна хидратация на кожата е Хиалуроновата киселина. Продуктите с ХК навлизат в дълбоките слоеве на кожата, заключват влажността в нея и по този начин я правят много по-гладка и свежа. Освен това с годините производството на ХК в тялото ни значително намалява, и за да запазим добрия вид на кожата ни е необходимо да си я набавяме допълнително чрез такъв тип продукти. Многобройните серуми с Хиалуронова киселина са предпочитан козметичен продукт в ежедневната рутина на много хора, заради доказаното анти-ейдж действие и видимото подобряване на кожата при употребата им.

Как да изберета правилните продукти с Хиалуронова киселина? Съществуват различни типове ХК спрямо размера на молекулата, които навлизат на различна дълбочина в кожата - на по-горните или на по-дълбоките слоеве. Хубаво е, когато продуктът комбинира два вида или по-конкретно Hyaluronic acid и Sodium Hyaluronate, които са с размер голям и среден на молекулата и предоставят добро проникване в слоевете на кожата, защото при третия вид с най-малка молекула Sodium Hyaluronate, вече съществува опасност от нежелани странични реакции като активиране на възпалителни реакции от най-дълбоките слоеве на кожата.

Друго важно нещо, което да отбележите при избора на продукти с ХК е нивото на концентрация в продукта, като се срещат най-често между 1-5%. Хубаво е да подберете продукт с не прекалено нисък и не прекалено висок процент концентрация на ХК в него.

Хиалуроновата киселина не трябва да бъде нанасяна директно върху суха кожа, защото сама по себе си тя действа като извлича и заключва влагата. Затова е важно кожата ви да е леко влажна при нанасяне, може да използвате и хидратиращ спрей преди нея. Важно е продуктите с ХК да съдържат и други допълващи съставки за овлажняване на кожата, в такъв случай ще може да я нанасяте и без предварително хидратиране.

За формулата на нашите два продукта с Хиалуронова киселина за лице и тяло THE FACE Hyaluronic booster и THE BODY Hyaluronic booster сме комбинирали именно два вида ХК - омрежена хиалуронова киселина и Sodium hyaluronate. Бустерите действат като допълнителна активна грижа и са подходящи точно за такъв тип домашна терапия на кожата, когато имате необходимост от по-силен "тласък" в действието на продуктите върху кожата. Могат да се използват както самостоятелно 3-4 пъти седмично, така и като обогатяваща съставка към ежедневният ви крем или серум, както за лицето, така и за тялото.

В специалната формула на THE FACE Hyaluronic booster за лице са включени комплекс от 5 вида ферментирали минерали, патентован екстракт от стволови клетки на пеперудена лавандула, флорална вода от роза Алба и екстракт от Алое вера. Този удивителен състав се бори успешно с несъвършенствата по кожата, прави я видимо по-гладка и мека, намалява фините линии и бръчките. Продуктът е некомедонен, облекчава раздразненията и свръхчувствителността на кожата. Възстановява нарушената кожна бариера и прави кожата по-плътна и сияйна.

Кожата на тялото ни е не по-малко важна от тази на лицето. Често усилията ни са насочени изцяло към запазването на младата кожа по лицето, отстраняване на несъвършенствата появили се по него, и забравяме че трябва да полагаме същите грижи и за останалата част от кожата, защото тя се повлиява от остаряването и външните фактори не по-малко от тази на лицето. За сухата кожа по тялото създадохме специално THE BODY Hyaluronic booster . Първият по рода си бустер за тяло, който ви позволява да се погрижите също толкова качествено за кожата по тялото си, както за лицето. Дехидратираната кожа на тялото е предпоставка за появата на стрии, преждевременно стареене и поява на петна, както и за цялостно влошаване на вида й. Двата вида Хиалуронова киселина в продукта, в комбинация с флорална вода от Роза алба и екстракт от австралийска Wild Rosella подпомагат дълготрайния ефект и предпазват от вътреклетъчна загуба на вода. По този начин запазвате младежкия вид на тялото, кожата ви е гладка, сияйна и здрава.

Не на последно място, освен добрата грижа за кожата от професионалисти, както и качествените подбрани продукти, които използваме у дома, е важно да внимаваме с какво се храним, колко се движим и какво количество вода на ден приемаме. Всеки един ден е подходящо време да стартираме с здравословна и пълноценна грижа за себе си, така че да бъдем в добра форма и съответно с перфектна кожа.

 

Продукти:

THE FACE Hyaluronic booster за лице

THE BODY Hyaluronic booster за тяло