Активни съставки

Активни съставки

Зад силата на нашите формули се крие усърдната ни работа в изготвянето на идейни проекти за различни продукти, във взаимодействие с познанията на екип опитни технолози, които създават рецептури, базирани на нашите маслодайни насаждения. От самото начало ние се стремим да създадем козметика с индивидуален почерк, да представим на своите клиенти продукти с чист произход и видим резултат, които да се различават от масово предлаганите на пазара. 

 

Идеята за нашия козметичен бранд възникна в следствие на дългогодишната ни работа като производители и търговци на розово и лавандулово масло. След дълго опознаване на материята и трупане на опит в сферата от 2002г. насам, пред нас се разкриха многобройните благотворни качества на тези безценни растения. Силата на българското розово масло е несравнима, а ползите му върху нашето здраве и красота - безбройни. 

 

Розово масло

 

Именно “течното злато”, както наричат Розовото масло, беше основополагащо за старта на нашата козметична линия и точно на него се базират формулите в козметичните ни продукти. Извлеченото масло от роза Дамасцена, има мощно регенериращо действие върху кожата. В миналото често е било използвано като метод за по-бързото заздравяване на рани, дори и от куршум. То действа в дълбоките слоеве и обновява кожните клетки. По този начин, то придава изцяло нов вид на кожата, изглажда я, влияе върху фините линии и бръчките. Розовото масло повлиява добре и акнеичната кожа, поради силното си антимикробно действие. 

 

Розова вода

 

Розовата вода, от своя страна, има не по-слабо позитивно действие върху нашата кожа. За да ви предоставим възможно най-качествена и добре концентрирана розова вода, тя е извлечена чрез парна дестилация от цветовете на розата, а не като отпадъчен материал при производството на маслото, каквато е масово продаваната розова вода. Ежедневното използване на Розова вода върху кожата видимо я прави по-свежа и хидратирана, запазва нормалното ниво на pH баланса на кожата. Освен флорална вода роза Дамасцена, можем да се похвалим и с други два типа вода от маслодайни рози - Алба и Сентифолия.

 

Флорална вода от роза Алба и роза Сентифолия

 

Бялата роза Алба е една от най-редките маслодайни видове рози. Изключително лека и нежна розова вода, която тонизира, хидратира и освежава кожата. С невероятен флорален ароматен. Придава на кожата блясък и хидратация. Подходяща е за употреба при всеки тип кожа. Роза Сентифолия е известна още и като “столистната роза”, има богат и сладък флорален аромат. Водата от Роза Сентифолия почиства и тонизира кожата. Грижи се за нейния баланс, притежава стягащ ефект, намаля видимостта на разширените пори и видимите капиляри.

 

Продукти за лице

Флорални води