Blog

Изтощената коса и косопадът през есента - как да се справим?

Почти всеки от нас се сблъсква с явлението „есенен косопад“ и неприятното усещане от това да наблюдава как косата отслабва и видимо намалява при смяната на сезоните. Множеството коса, което остава по четката след разресване плаши не малко жени, а и мъже. Това е времето, в което най-активно се търсят всякакви начини и средства, с които да намалим косопада и засилим растежа на косата.

read more
Грижата за кожата след летния сезон

С настъпването на Септември и края на отпускарския сезон е време да отдадем заслужената грижа на своята кожа. Всички забелязваме промените вследствие на прекараните часове под силните слънчеви лъчи, високите температури и солената вода. А какви са най-правилните стъпки за това кожата ви отново да заблести, да я възстановим напълно и подготвим за предстоящите по-студени месеци, може да прочетете в следващите редове.

read more
Розово масло: чудодейната съставка в козметиката за кожа и коса

Розовото масло е един от символите на България и е добре познато сред всички нас. Какво обаче е неговото влияние, когато се използва в продуктите за кожа и коса, какво го прави неповторимо и толкова величествено сред всички останали масла и натурални съставки за грижа?

read more
Ретинол: как действа, кога да го използвате, мнения и отговори

Ретинолът е един от видовете Ретиниоди (форма на витамин А), която през последните години се оказа най-изследваната, доказала се и официално призната съставка в борбата със стареенето. Това е най-мощното средство в анти-ейдж продуктите, нареждайки се по ефективност след апаратните и лазерни процедури.

read more